Kalender

Mindfulness? Is dat zweverig?

Infosessie

Mindfulness is hot. Te pas en te onpas lees en hoor je dingen over mindfulness. En toch is het niet altijd heel duidelijk waar mindfulness nu eigenlijk over gaat.

In deze infosessie vertel ik je er alles over. Ik leg uit waarom mindfulness niet zweverig is, maar net een manier om stevig met je beide voeten op de grond te staan. We gaan ook aan de slag met enkele korte oefeningen zodat je dat zelf ook kan ervaren.

30 november 2022, 19u30 – 20u30 (gratis, online via Zoomlink die je na inschrijving ontvangt)

INSCHRIJVEN

Help! Mijn hoofd ontploft!

Workshop

Iedereen heeft wel eens van die dagen waarop het allemaal teveel is. Je hoofd loopt over. Je probeert zoveel mogelijk te doen in een zo kort mogelijke tijd. Je wordt overstelpt met digitale berichten en allerhande prikkels. Je hoofd ontploft en je kan de uitknop niet vinden.

In deze workshop leer je hoe je hersenen werken en welke invloed stress en teveel prikkels hebben op de werking van je hersenen en je geheugen. We gaan samen kijken naar hoe je jezelf beter kan organiseren, in je dagelijkse leven en op je werk, om die fantastische hersenen weer optimaal te kunnen gebruiken. Ik leer je ook kleine oefeningen waarmee je even op de uitknop kan drukken wanneer het allemaal teveel wordt.

Plaats: Groepspraktijk OnbePERKt, Hoogstraat 7c, 1820 Perk
Prijs: 65 euro

Datum: 7 december 2022, 19u – 21u

INSCHRIJVEN

Mindfulnesstraining

Een groepstraining start met een individueel online intakegesprek. Daarin leg ik uit wat mindfulness is. We kijken naar jouw vraag en we zoeken uit of mindfulness jou kan helpen. Daarna volgen 7 groepssessies. In deze sessies leer je hoe je met je volle aandacht en zonder te oordelen je lichaam en je gemoedstoestand kan observeren. Je traint jezelf in het kijken naar je gedachten en je emoties zonder er door meegesleurd te worden. In deze training leer je om aandachtig zijn voor wat zich aandient, niet alleen bij of in jezelf maar ook in je omgeving. Je leert vaardigheden om beter te kunnen omgaan met veranderingen en met moeilijke en heftige dingen, zonder ze weg te duwen. En omdat we niet alleen op deze wereld zijn, gaan we ook kijken hoe we om met behulp van mindfulness op een betere manier kunnen communiceren met anderen. Bij deze training hoort een werkboekje om thuis mee aan de slag te gaan na elke sessie.

Data: 18/1, 25/1, 1/2, 8/2, 15/2, 1/3, 8/3 telkens van 19u tot 20u

Met elke deelnemer wordt een individueel intakegesprek gevoerd (online).

Plaats: online via zoomlink die je toegestuurd krijgt na inschrijving
Prijs: 350 euro*

INSCHRIJVEN

* Je kan ook een los intakegesprek (50 euro) boeken. Als je daarna besluit om een hele training te volgen dan wordt dit bedrag van de prijs afgetrokken.